Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Vragenlijstontwikkelaar

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij aan de basis staan van onderzoek? Weet jij de juiste vragen te formuleren en werk je graag met verschillende stakeholders? Ben jij gedreven, creatief en flexibel? Dan ben jij wellicht onze nieuwe vragenlijstontwikkelaar! Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Het werk bestaat hoofdzakelijk uit het ontwikkelen van vragenlijsten voor interne en externe klanten. Daarbij onderscheiden wij personenonderzoeken en bedrijvenonderzoeken. Deze vacature valt in het onderzoeksgebied van bedrijvenonderzoeken. Je maakt een vertaling van de informatiebehoefte van onze klant naar vragen die respondenten kunnen beantwoorden. Dit moet zodanig gebeuren dat de gewenste output kan worden afgeleid op basis van de vragenlijst. Belangrijk is dat je hierbij ook rekening houdt met de waarneemstrategie, de technische mogelijkheden en de planning. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen, testen en eventueel bouwen van vragenlijsten. Daarnaast zal je regelmatig betrokken zijn bij andere onderdelen van het dataverzamelingsproces, bijvoorbeeld door advies te geven over de benaderstrategie of de communicatie richting bedrijven.

Zo ziet je team eruit:

Collega's Er werken momenteel 12 collega's op de afdeling.

Teamprestatie Jaarlijks ontwikkelen we meer dan 100 enquêtes.

Sport Een van de teamleden voetbalt op behoorlijk niveau en speelt een hoofdrol in onze arbeidsmarkt-campagne.

Wandeling Regelmatig doen we een gezamenlijke wandeling tijdens de lunch, even gezellig opladen voor de middag.

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de hoofddirectie Dataverzameling, Research & Innovatie (DRI) imagobepalend voor het CBS. Tot deze hoofdirectie behoort de directie Dataververzameling (DVZ) waar verschillende disciplines werken zoals vragenlijstontwerpers en -bouwers, steekproefmethodologen, projectleiders, interviewers en IT-ers.

DVZ verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids-)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier.

DVZ is onderverdeeld in verschillende teams. Het team Onderzoeksontwerp bevat de kennisgebieden vragenlijstontwikkeling, vragenlijstbouw, projectleiding en app-development.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

 • Je bent een professional met een voltooide academische opleiding.
 • Je hebt ervaring/affiniteit met het ontwikkelen van vragenlijsten.
 • Je hebt een onderzoekende geest, bent nieuwsgierig en proactief.
 • Je hebt een flexibele houding en ook het vermogen je in een korte periode in te werken in nieuwe materie.
 • Je hebt het vermogen om te acteren in een omgeving waar een spanningsveld kan ontstaan tussen de belangen van de diverse betrokkenen.
 • Je bent vasthoudend; je maakt gebruik van je creativiteit en flexibiliteit om het doel te bereiken.
 • Kennis van boekhoudkundige processen is een pre.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2811,- en max EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
 • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
 • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.
Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?

Wat hadden we je graag op één van onze mooie kantoren ontvangen! Je had dan gelijk onze heerlijke koffie (of thee) kunnen uitproberen. Als ZBO volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken we zoveel als mogelijk vanuit huis.

Wij voeren al onze sollicitatiegesprekken via Zoom.

Benieuwd? We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Stel je vragen aan Peter

p.berrevoets@cbs.nl 06 21 674 496

Voor de recruitmentbureaus: mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.