Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Steekproefexpert

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Sta je als wiskundige of exacte wetenschapper graag middenin de organisatie? Snap jij de steekproeftheorie als geen ander en pas je hem graag toe? Bel ons gerust voor meer informatie of solliciteer meteen. Wordt dit jouw nieuwe functie?

Jouw uitdaging:

Het team Steekproeven verzorgt kwalitatief hoogwaardige steekproeven en wegingen voor de waarneming en verwerking van data.

Jij brengt als steekproefexpert de steekproeftheorie in de praktijk.

  • Je bent betrokken bij allerlei statistiekprocessen waarbij enquêtes, steekproeven en big data een rol spelen.
  • Je geeft steekproefadviezen, leidt steekproefkaders af, stelt steekproeven samen en trekt ze, en bepaalt wegingsfactoren.
  • Je ontwikkelt steekproefontwerpen met gespecificeerde eisen aan zowel precisie en vertekening van de uitkomsten als de uitvoerbaarheid van de waarneming. Uiteraard zorg je ervoor dat de werkzaamheden duidelijk en verantwoord worden gedocumenteerd.
  • Je werkt mee aan veel statistieken en onderzoeken binnen het CBS en biedt daarnaast steekproefondersteuning bij samenwerkingsverbanden met externe partijen, zoals Eurostat, departementen, planbureaus en andere (semi) overheidsinstellingen.

Binnen het werk wordt continu de verbinding gezocht tussen de theorie en de praktijk van het steekproefonderzoek.

Wie jij bent:

Je bent een zelfstandige, resultaatgerichte teamplayer en hebt het vermogen om met grote hoeveelheid data te kunnen werken.

Je hebt verder:

  • een voltooide universitaire master opleiding in de Wiskunde of een aan dit domein gerelateerd ander exact vak, zoals Econometrie of Operations Research, maar ook o.a. Natuurkunde, Data Science en Informatica sluiten goed aan;
  • een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal.

Daarnaast ben je accuraat, initiatiefrijk, planmatig en klantgericht.

Zo ziet je team eruit:

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis verzamelt de Hoofddirectie Dataservices, research en innovatie (DRI) kwalitatief hoogwaardige gegevens voor de statistiekproductie.

Aan een groot deel van deze onderzoeken ligt een goede steekproef van personen of bedrijven ten grondslag, die wordt gebaseerd op de registerbestanden die het CBS tot zijn beschikking heeft.

Deze steekproeven worden gebruikt voor directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier. Hierbij staat de minimale belasting voor burgers, het bedrijfsleven en de overheid centraal. Dit maakt het ontwerpen en trekken van steekproeven interessant en uitdagend.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2957,- en maximaal EUR 5343,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.