Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Software developer

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Draag jij onderzoek en innovatie een warm hart toe als developer? Ben jij in staat de softwareapplicaties van de toekomst te ontwikkelen?Ben jij de teamspeler die gedreven op zoek gaat naar de ontwikkelingen van morgen? Dan zijn we op zoek naar jou!Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Als software developer houd je van diversiteit en afwisseling in je werk. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe statistische processen, je denkt mee bij architectuurkeuzes om tot een goede oplossing te komen.

Dit doe je in teamverband met 4 collega’s waarvan 2 developers met een agile teamgeest waarbij je kennis deelt en opdoet. Daarnaast werk je ook samen met statistici).

Je werk bestaat uit:

  • het ontwerpen, bouwen en testen van maatwerk automatiseringssystemen;
  • ontwikkelen en meedenken over de IT faciliteiten die onze data scientists en statistici ter beschikking zouden moeten staan om hun werk nog professioneler te kunnen doen. Denk hierbij aan de toepassing van Cloud Foundry of de ontwikkelingen die er mogelijk zijn voor wat betreft Data Visualisatie;
  • je professionele kennis en ervaring breed inzetten en overbrengen aan collega’s binnen het CBS;
  • vraagbaak en coach zijn op het gebied van werken met Python, R, SQL en continuous integration.

Wie jij bent:

  • Een software developer met een wo werk- en denkniveau en in staat om te doorgronden wat een gebruiker van een systeem echt wil en nodig heeft.
  • Je hebt 3+ jaren aantoonbare ervaring met Python & R binnen een data/ statistische omgeving.
  • Ervaring met GIT, TFS, SQL Server en Datapreparatie zijn een pré.

Ga jij met ons de uitdaging van vandaag en morgen aan? We komen graag met je in contact!

Zo ziet je team eruit:

Je komt te werken bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen. Je werkt bij mensen die cijfers en informatie leveren voor belangrijke macro-economische thema’s zoals economische groei, inflatie en overheidstekort. Deze CBS statistieken staan in grote belangstelling bij onder meer de Europese Commissie, de ministeries en nationale- en internationale media.

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen dagen ons uit om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Om toonaangevend te blijven is het CBS bezig statistische processen opnieuw in te richten. Met de invoering van agile werken in de IT-organisatie is een belangrijke stap gezet naar een dynamische IT-organisatie om de complexe en veranderende vraag naar statistieken op te kunnen vangen.

Je gaat aan de slag in een team waar statistiekinhoud, methodologie en IT samenkomen om vorm te geven aan de veranderingen binnen EBN.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.