Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Scrum Master mobile apps

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Breng jouw Agile expertise naar nieuwe hoogten! Word onze Scrum Master en leid het team naar succes in de ontwikkeling van cutting-edge (mobiele app-)technologieën voor het CBS. Klaar voor de uitdaging?

Dit is jouw uitdaging:

Jouw uitdaging als Scrum Master omvat het leiden van een multidisciplinair team in de ontwikkeling van innovatieve smart surveys technologieën zoals mobiele apps voor het CBS. Smart surveys zijn een nieuwe waarneemmethode binnen de statistische wereld. De context van smart survey waarnemen binnen en buiten het CBS is continue in beweging en op veel aspecten nog onduidelijk. Je zult niet alleen fungeren als facilitator van de Agile processen, maar ook als katalysator voor continue verbetering en innovatie.

Door het coachen en inspireren van het team stimuleer je een cultuur van samenwerking, transparantie en autonomie. Jouw rol is cruciaal bij het garanderen van de hoogste kwaliteit van het eindproduct, terwijl je tegelijkertijd de deadlines en doelstellingen behaalt.

Kortom, jouw uitdaging is om een omgeving te creëren waarin het team kan excelleren.

Dit ben jij:

Een verbinder die de ene keer Batman speelt en de andere keer Robin kan zijn.

Daarnaast denken wij dat je de volgende ervaring dient mee te nemen om toegevoegde waarde te kunnen leveren:

 • Een senior Scrum Master met drie tot vier jaar ervaring, die diepgaand begrijpt hoe je een team opzet en beschermt in een dynamische omgeving met tal van stakeholders en belangen.
 • Ervaring is cruciaal, certificeringen zijn een pluspunt maar niet doorslaggevend.
 • Bekend met de uitdagingen waarmee ontwikkelaars te maken krijgen in een (app-)ontwikkelingssprint.
 • Als kartrekker ben je communicatief vaardig en in staat om complexe zaken uit te leggen in begrijpelijke taal.
 • Je hebt ervaring met het werken op verschillende organisatieniveaus en kunt effectief intern schakelen.
 • Je bent gedreven door voortdurend leren en verbeteren, altijd op zoek naar manieren om het team naar nieuwe hoogten te leiden."

Dit is je team:

Ondanks dat het Centraal Bureau voor de Statistiek 125 jaar bestaat, geloven wij stellig in het omarmen van veranderingen en het uitdagen van tradities. We hebben in dit kader Scrum en diverse Agile methodieken dan ook omarmd om zowel het ontwikkelproces van onze applicaties alsook het uitwerken van de diverse statistische onderzoeken en enquêtes te kunnen verbeteren. Naast Agile teams wordt bij het CBS vakmanschap gedeeld in gildes. Ook de Scrum Masters hebben zich in een gilde verenigd met als doel van elkaar te leren en waar nodig elkaar te helpen.

De ambities in onze domeinen zijn groot en vragen om veel innovatief vermogen. De sfeer laat zich omschrijven als ‘relaxt en open’ en we sparren graag met elkaar. We delen de liefde voor ons vakgebied en de ambitie om daarin steeds beter te worden.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

 • Een salaris van minimaal EUR 4024,- en maximaal EUR 6907,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
 • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
 • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).