Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Projectleider Onderzoeksontwerp (Bedrijvenonderzoeken)

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Durf jij de uitdaging aan om projecten op het gebied van dataverzameling voor specifieke onderzoeken te leiden? Ben jij die partner die in staat is om met de (interne) belanghebbenden de wensen, eisen en mogelijkheden te vertalen in het beste onderzoeksdesign? Dan is deze uitdagende en afwisselende functie in een (meer dan) dynamische omgeving zeker iets voor jou! Ben jij er klaar voor?

Over het CBs

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie Heerlen

Waar kom je te werken

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de Directie Dataservices, Research en Innovatie (DRI)

imagobepalend voor het CBS. Bij DRI werkt een diversiteit aan professionals zoals vragenlijstontwerpers en -bouwers, steekproefmethodologen, projectleiders, interviewers en IT-ers. DRI verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier.

Binnen de directie DRI verzorgt de sector ‘Ontwerp’ kwalitatief hoogwaardige vragenlijsten, steekproeven en wegingen voor de waarneming en verwerking van data. De vragenlijsten die wij maken zijn bestemd voor onderzoek bij bedrijven, personen en huishoudens. Het team bestaat uit zowel jonge als meer ervaren collega’s.

Voor dit team zoeken wij een enthousiaste projectleider Bedrijvenonderzoeken.

Wat ga je doen

Als projectleider krijg je diverse projecten onder je hoede. Jouw verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Maken van duidelijke afspraken met een diverse groep belanghebbenden, waaronder opdrachtgevers, vragenlijstontwikkelaars en de steekproefgroep
  • Bepalen van de koers van de onderzoeken, in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en de projectmatige aspecten
  • Verzorgen van de inhoudelijke aansturing van een groep zelfstandige en deskundige professionals, die deels werkzaam zijn in je eigen team en deels in andere CBS-teams
  • Naast het managen van onderzoeksprojecten vervul je ook additionele rollen zoals vertegenwoordiger van het team of van projectleiders in onderzoek overstijgende overleggen

Wie zoeken wij

We zoeken een initiatiefrijke en communicatief sterke collega die gericht is op samenwerking. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten:
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur enige jaren ervaring als projectleider van omvangrijke projecten
  • Nadrukkelijk gericht op samenwerking, intern en extern
  • Sterk communicatief, zowel schriftelijk als mondeling
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Kan goed functioneren in een dynamische omgeving

Wat bieden wij

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
  • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
  • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  • Een studiefaciliteitenregeling.
  • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met de heer J. Mommers, Hoofd Onderzoeksontwerp, via telefoonnummer:

+31 6 29024204

of e-mail:

jjm.mommers@cbs.nl


Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk, Recruiter, via telefoonnummer:

+31 6 11227378

of e-mail:

i.konijnendijk@cbs.nl


Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider Onderzoeksontwerp (Bedrijvenonderzoeken) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.