Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Projectleider bedrijvenstatistiek

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Vind je het een uitdaging om de verantwoordelijkheid voor een statistiek op je te nemen? Heb jij cijfermatig inzicht en ben je communicatief sterk? Dan bieden we jou de kans om deze functie naar een hoger niveau te brengen. Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

De statistiek OFATS (Outward Foreign Affiliates Statistics) beschrijft de buitenlandse dochters van bedrijven met de uiteindelijke zeggenschap in Nederland. De Europese verordening voor de OFATS wijzigt vanaf verslagjaar 2021.

Als projectleider heb je de volgende verantwoordelijkheden:

  • Het vormgeven van het nieuwe proces van de OFATS conform de nieuwe verordening. Het proces is in 2021 deels herontworpen en ook in 2022 moeten nog een aantal deelprocessen onderzocht en definitief ontwikkeld worden.
  • Het samenstellen en analyseren van de statistiek en de levering van OFATS outputdata conform afspraken.
  • De inhoudelijke begeleiding van de analisten die de door ondernemingen aangeleverde informatie voor de OFATS beoordelen.
  • Je vertegenwoordigt het CBS bij externe en internationale overleggen, zoals bijvoorbeeld Eurostat.
  • Je werkt samen met de projectleider die verantwoordelijk is voor de inward FATS en vervangt deze bij afwezigheid.

Zo ziet je team eruit:

Je werkt binnen het team Statistiekproductie Bedrijfseconomische statistieken (ESP) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen (EBH). Het team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers. Binnen ESP wordt een aantal uiteenlopende statistieken gemaakt, die gemeen hebben dat ze bedrijfseconomische verschijnselen beschrijven met veelal een internationale dimensie ten behoeve van maatschappelijke debatten en besluitvorming. Dat zijn o.a. de International Handel in Diensten Statistiek, de R&D en Innovatie statistieken en de Investeringenstatistiek.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

  • Een professional met een WO opleiding, bij voorkeur in een economische richting en enkele jaren werkervaring.
  • Je hebt inzicht in het maken van statistieken gecombineerd met de ambitie om voldoende aansluiting te organiseren met de actualiteit en de wensen van de gebruikers van onze statistieken.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met automatisering (bij voorkeur R en SQL).
  • Je bent in staat een goed netwerk op te bouwen met externe partijen (bijvoorbeeld Eurostat en DNB) en uiteraard ook met de teams binnen het CBS.
  • Een flexibele houding en bereidheid tot het ontvangen en geven van feedback zijn vereist.
  • Tenslotte heb je uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 3344,- en maximaal EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.

Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Benieuwd? We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen. Solliciteren

Stel je vragen aan Peter
p.berrevoets@cbs.nl 06 21 674 496