Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Operationeel planner

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij een planner in hart en nieren? Wil jij er voor zorgen dat iedereen ten alle tijden weet, wat ze wanneer moeten doen in de waarneemketen? En dat voor 150 maatschappelijk relevante statistieken? Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Samen met één andere collega verzorg je de planning voor het ontwerp en de uitvoering van de waarneemketen. Jouw focus zal met name gericht zijn op de uitvoering. Tegelijkertijd ben je achtervang bij de planning van het ontwerp van de waarneemketen.

De volgende taken behoren tot je takenpakket:

 • Je bent beheerder van de planningstool MS-project, waarbij je (nieuwe) gebruikers faciliteert om hiermee optimaal te kunnen werken.
 • Je stelt detailplanningen op voor de activiteiten van medewerkers van het team – en andere teams – aan de hand van onderzoeksdesigns, die je ontvangt van de projectleiders van de diverse onderzoeken.
 • Je neemt deel aan intake-overleggen van (nieuwe) onderzoeken, zodat deze op de correcte wijze kunnen worden opgenomen in de planning.
 • Als spin in het web, onderhoud je nauwe contacten met alle relevante partijen, binnen het team maar ook daarbuiten. Je houdt iedereen geïnformeerd van wijzigingen in de planning.
 • Je signaleert tijdig knelpunten in de planning en doet verbetervoorstellen, rekening houdend met de (on)mogelijkheden bij de verschillende partijen. Je draagt ook bij aan procesverbeteringen op de langere termijn.

Zo ziet je team eruit:

Je werkt binnen het team Enquêtebeheer en Logistiek (DEL) dat onderdeel uitmaakt van de directie Dataverzameling. Om kwalitatief hoogwaardige statistieken te maken, verzamelt de directie Dataverzameling data van uiteenlopende bronnen. Gegevens van burgers en bedrijven komen via uiteenlopende kanalen binnen; van externe bronnen zoals de Belastingdienst, tot persoonlijke interviews, telefonische enquêtes en online vragenlijsten.

Team Enquêtebeheer en Logistiek is onder meer verantwoordelijk voor het inregelen, testen en beheer van enquêtes, evenals de logistieke afhandeling van aanschrijfbrieven, emails, vragenlijsten en bijbehorende data voor alle waarneemmethodes. Ook is het verwerken van papieren vragenlijsten binnen het team belegd. Bij het team is tevens de operationele planning ondergebracht, die een centrale rol inneemt bij de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers van vrijwel de hele directie.

Bij Enquêtebeheer en Logistiek kom je terecht bij een ervaren en gemotiveerd team van circa 20 personen, met diverse achtergronden. De medewerkers van DEL werken intensief met elkaar samen, maar ook met collega's van andere afdelingen. De werksfeer is informeel en collegiaal. We werken zelfstandig en nemen professionele verantwoordelijkheid. De lijnen met het management zijn kort. De ontwikkeling van professionele expertise en persoonlijke effectiviteit staan hoog in ons vaandel.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

We zoeken een energieke en proactieve collega die beschikt over:

 • hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een administratieve richting;
 • tenminste enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • een uitstekende kennis van MS-Project en van Excel.

Als persoon:

 • ben je een planner in hart en nieren, werk je nauwgezet en houd jij het overzicht in een dynamische omgeving;
 • communiceer je als de beste, weet je op tijdige en heldere wijze je boodschap over te brengen en kun je omgaan met tegengestelde belangen;
 • ben je initiatiefrijk en heb je een groot probleemoplossend vermogen;
 • beschik je over voldoende gevoel voor humor en relativeringsvermogen om je ook in lastigere situaties staande te kunnen houden;
 • ben je zelfstandig en stressbestendig.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2881,- en maximaal EUR 4070,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
 • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
 • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.

Het betreft in principe een fulltime functie. Parttime op basis van 32 uur is bespreekbaar.

Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Benieuwd? We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen. Solliciteren

Stel je vragen aan Pim
pwma.vanlier@cbs.nl 06 31 666 013