Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ontwikkelaar dataverwerking

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zie jij het als een uitdaging om dataverwerkingssystemen te bouwen die voor meerdere onderzoeken en/of projecten geschikt zijn? Ben je resultaatgericht en kan je goed samenwerken? Reageer dan snel. Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

We zoeken een collega die graag werkt in het data verwerkingsproces van de statistiek. We maken vooral statistieken op basis van data die verzameld worden door middel van enquêtes bij personen en huishoudens. Daarnaast maken we op basis van gegevens van de belastingdienst statistieken over inkomen en vermogen. Hierbij gaat het om complexe systemen met grote hoeveelheden aan data. Jouw werkzaamheden betreffen het bouwen en testen van productiestraten voor de verwerking van de verzamelde data tot analysebestanden en standaardtabellen. Flexibiliteit en creativiteit zijn daarbij erg belangrijk omdat de statistieken van de sector steeds in beweging zijn. Je ziet het als een uitdaging om software te bouwen die voor meerdere onderzoeken en/of projecten geschikt, goed te beheren en gemakkelijk te gebruiken is door collega’s.

We werken vaak samen met externe partijen zoals SCP, RIVM of TNO. Deze veelal kortlopende samenwerkingstrajecten maken het werk dynamisch, druk en altijd gebonden aan strakke deadlines.

Wie jij bent:

We zoeken een collega met een flexibele en positieve instelling, die efficiënt en resultaatgericht werkt. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten:

  • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt kennis van/affiniteit met verwerking van ruwe data tot bruikbare data;
  • Je hebt programmeerervaring in een of meerdere programmeertalen, zoals R of Python;
  • Je hebt statistische kennis/affiniteit met statistiek.

Zo ziet je team eruit:

De sector Arbeid, Inkomen en Leefsituatie (SAL) is verantwoordelijk voor de statistieken op het terrein van arbeid, inkomen en de leefsituatie van personen en huishoudens. De collega’s van team Dynamisering Verwerking vormen een gedreven club die gaat voor kwaliteit en resultaat.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2957,- en maximaal EUR 4707,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.