Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Onderzoeker Internationale Handel in Goederen

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken een ervaren en gedreven wetenschappelijk onderzoeker die in staat is om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en zijn focus heeft op de methodologie die we in ons team gebruiken. Ben jij er klaar voor?

Dit is jouw uitdaging:

Onze ambitie is het continue verhogen van de kwaliteit van de cijfers en met slimme methodologie efficiënter statistieken samenstellen en cijfers leveren met de kwaliteit die men vanzelfsprekend van ons mag verwachten. Hoe we dat bereiken ga jij mede vorm geven.

Jij gaat, samen met collega’s, de benodigde methodologie uitwerken als basis voor de wijzigingen in het statistisch proces. Hierin werk je jouw ideeën verder uit, toetst die in de praktijk en komt met een concreet voorstel voor een succesvolle implementatie in een eenvoudig en makkelijk te beheren proces.

Internationaal samenwerken met andere EU-lidstaten en het Europese statistisch bureau Eurostat is belangrijk omdat we gezamenlijk voor dezelfde uitdagingen staan.

Het uitvoeren van analyses om (complexe) vragen van collega’s (van andere statistische bureaus) te kunnen beantwoorden maakt onderdeel uit van je takenpakket, net als het deelnemen aan vergaderingen in internationaal verband.

Dit ben jij:

  • Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding waarbij methoden en technieken van onderzoek een belangrijke onderdeel zijn geweest (b.v. economie, econometrie, fiscaal recht, etc.).
  • ­Je hebt enkele jaren ervaring in het methodologisch benaderen van vraagstukken en weet die goed te vertalen naar de praktijk.
  • Vaardigheden om met behulp van R en SQL grote datasets te analyseren zijn onontbeerlijk, additionele IT-kennis en vaardigheden zijn een pre.
  • Je krijgt collega’s mee in jouw ideeën en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden.

Dit is je team:

De sector Bedrijfsstatistieken Heerlen (EBH) maakt een aantal uiteenlopende statistieken. Ze beschrijven verschijnselen die een internationale dimensie hebben.

Onze economie drijft voor een groot deel op onze internationale handel dus onze cijfers zijn van groot belang om onze economie goed in kaart te brengen en daarmee beleidsmakers, politiek, wetenschap en onze samenleving van de juiste informatie te voorzien.

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. De sfeer is goed en de onderlinge verbondenheid is sterk. Onze afdeling bestaat uit zo’n 35 collega’s.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris van minimaal EUR 3045,- en maximaal EUR 5503,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
  • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
  • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).