Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Onderzoeker Arbeid, Leefsituatie en Inkomen

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Inzicht in maatschappelijke vraagstukken is relevanter dan ooit. Spreken sociale thema’s jou aan? Vind je het leuk om naast de data analyse, onderzoekstrajecten te leiden? Solliciteer dan direct. Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Als onderzoeker kom je te werken in één van de twee output en analyseteams dat data omzet naar output over arbeidsmarkt, veiligheid, onderwijs en jeugd, leefsituatie, arbeidsomstandigheden, gezondheid, inkomen en bestedingen.

Je gaat:

  • databestanden analyseren en publicaties en nieuwsberichten schrijven;
  • meedenken over de wijze waarop onderwerpen kunnen worden gepubliceerd en de data wordt omgezet naar de output die je wilt maken;
  • leiding geven aan trajecten ten behoeve van nieuwe data en/of output;
  • samenwerken met externe partijen zoals ministeries en planbureaus. Deze samenwerkingstrajecten maken het werk dynamisch, druk en altijd gebonden aan strakke deadlines.

Zo ziet je team eruit:

De sector heeft 2 output & analyseteams van ongeveer 25 medewerkers. In beide teams is er een plek voor een nieuwe medewerker.

Je komt terecht in een dynamisch en gedreven team, dat gaat voor kwaliteit en resultaat. Een hechte groep, waar een goede sfeer en respect voor elkaar vanzelfsprekend zijn.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

Je bent nauwkeurig en resultaatgericht, hebt goede sociale vaardigheden, en het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Verder:

  • heb je een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Statistiek en methoden en technieken van onderzoek maken deel uit van je genoten opleiding;
  • heb je ervaring met statistisch onderzoek en een sterk analytisch vermogen;
  • heb je ruime ervaring met analyse tools, bijvoorbeeld SPSS, R, Python en/of SQL;
  • vind je het leuk om leiding te geven aan onderzoekstrajecten en te sturen op tijd, geld en het afgesproken resultaat;
  • heb je het vermogen onder druk te werken, met strakke deadlines.

We zoeken uitbreiding voor 2x 1,0 vte, maar ook parttimers worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2811,- en maximaal EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.
Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Benieuwd? We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen. Solliciteren

Stel je vragen aan Peter
p.berrevoets@cbs.nl 06 21 674 496