Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Hoofddirecteur DRI

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De hoofddirectie DRI is dé ketenpartner van de hele CBS-organisatie en externe partners op het gebied van Dataservices, Research en Innovatie. De hoofddirectie DRI bestaat uit 6 reguliere directies en een stafafdeling. In de hoofddirectie DRI geldt het lijnmodel als uitgangspunt. Bij DRI werken ongeveer 600 professionals (ca 450 fte) waaronder statistici, accountmanagers, methodologen, enquête-experts en hoog aangeschreven interviewers die in het land werkzaam zijn of in het contactcenter te Heerlen. Het zwaartepunt van DRI ligt in Heerlen; een kwart van de medewerkers werkt in Den Haag.

Over het CBs

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie Heerlen
Opleidingsniveau Wo
Categorie Overig
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast.
Uur per week 36
Salaris Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €6.821 en maximaal €9.128 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline 31 Aug 2020

Waar kom je te werken

DRI is een jonge hoofddirectie die is ontstaan uit samenvoeging van een aantal bestaande organisatieonderdelen. De hoofddirectie kent drie werkvelden, die nauw met elkaar samenwerken om het CBS en externe partijen van een optimale dienstverlening te voorzien. In de eerste plaats is dat de centrale dataverzameling van het CBS, waaronder de enquêtering van personen en bedrijven. Het proces- en IT-landschap is de afgelopen jaren volledig vernieuwd, via een grootschalig bouw, verander- en transitieprogramma. DRI is met ingang van 2020 ontvangende partij van het opgeleverde IT-landschap, waarvoor de agile beheers- en ontwikkelorganisatie op dit moment wordt ingericht.

Daarnaast verzorgt de hoofddirectie een belangrijk deel van de incidentele verzoeken om aanvullende statistische dienstverlening door het uitvoeren van kortlopende onderzoeken voor met name overheidsinstanties. Ook het onderhouden van contacten met betrokken partijen is een belangrijke taak van DRI. Ten slotte speelt de hoofddirectie een centrale rol in de methodologische vernieuwing en innovatie van het CBS. Dit maakt vernieuwende dienstverlening en werkwijzen mogelijk – zowel binnen de hoofddirectie als bij de rest van het CBS.

Wat ga je doen

Naast de reguliere werkzaamheden die al meer dan uitdagend zijn, zijn er specifiek een aantal items die aandacht vragen. Van de nieuwe Hoofdirecteur verwachten wij dat de drang naar innovatie in de genen zit. Artificial Intelligence, big data en andere ontwikkelingen staan in ieder geval hoog op jouw agenda. Maar ook het vinden van de juiste balans tussen innovatie, implementatie en de veranderkracht van de organisatie. Daarnaast smeed je allianties en creëer je samenwerkingsverbanden, zowel intern als extern. Denk daarbij aan provincie, gemeentes, universiteiten, Brightlands Campussen, etc. Je bent voor een belangrijk deel het gezicht van de vestiging in Heerlen. Maar er ligt ook een interne opdracht te wachten. DRI is een jonge hoofddirectie waarin organisatieonderdelen vanuit andere hoofddirecties zijn samengevoegd. Dat betekent dat de onderlinge samenwerking en het inrichten van nieuwe werkprocessen binnen DRI in het begin veel aandacht zullen vragen.

Als hoofddirecteur rapporteer je aan de Directeur-Generaal en draag je mede eindverantwoordelijkheid voor het strategisch bestuur van het CBS. Je werkt nauw samen met collega-hoofddirecteuren waarmee je het Directieberaad vormt. Je bent integraal verantwoordelijk voor de resultaten en de bedrijfsvoering van DRI. Als gezicht van CBS Heerlen ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het relatienetwerk in de regio (provincie, gemeentes, onderwijs en bedrijven).

Wie zoeken wij

  • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring op strategisch/bestuurlijk niveau;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het werk van het CBS;
  • Je bezit veranderkracht en bent een inspirerende persoonlijkheid, een entrepreneur, voor wie vernieuwing een belangrijke drijfveer is;
  • Je bent in staat om de verdere ontwikkeling van DRI te begeleiden en directies en medewerkers hier in mee te nemen;
  • Je bent een daadkrachtige strateeg die in staat is om richting te geven aan de vele lopende en toekomstige vernieuwingen waarbij de going-concern zaken probleemloos doorlopen.
  • Je bent gericht op samenwerking binnen en buiten het CBs
  • Je bent in staat om het CBS op politiek-bestuurlijke en sociaal-maatschappelijke omgeving te vertegenwoordigen en beschikt over een uitstekende omgevingssensitiviteit waarmee je in staat bent om samenwerkingsverbanden aan te gaan met interne en externe stakeholders;.
  • Je bent goed in het bouwen en onderhouden van een netwerk, vertegenwoordigen van en onderhandelen namens de organisatie in het (inter-)nationale politiek-bestuurlijke en sociaal-maatschappelijke veld;
  • Je bent teamspeler als lid van het directieberaad;
  • Je bent analytisch en resultaatgericht en kunt zaken snel vanuit verschillende invalshoeken onderzoeken;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat om beleidsuitgangspunten en –standpunten vorm te geven en in nationaal en internationaal verband uit te dragen en hier draagvlak voor te creëren.

Wat bieden wij

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €6821 en maximaal €9128 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
  • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  • Een studiefaciliteitenregeling.
  • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten

Deze procedure wordt begeleid door Delfin Executives.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Max Ruiters via +31 6 46117342 of Mark Simons via +31 6 52376775.

Voor inhoudelijke informatie over de functie is het mogelijk een telefonische afspraak te maken met Bert Kroese, waarnemend directeur-generaal via Sahiroen Soebhan, tel. +31 70 337 4782.

De gesprekken bij Delfin Executives vinden plaats in week 37.De eerste gesprekken met de selectiecommissie van CBS vinden plaats in week 38, de 2e gespreksronde is gepland in week 39 en het arbeidsvoorwaardegesprek in week 40.

Indien de functie aanspreekt en je voldoet aan de eisen in het functieprofiel, zien we je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 30 augustus 2020 tegemoet.

Solliciteren kan via https://delfin.eu/vacature/hoofddirecteur-dri/

Reacties

Je reactie op de vacature Hoofddirecteur DRI ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.