Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Economisch onderzoeker (24 uur)

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil je naast je (deeltijd) studie relevante werkervaring op doen binnen vernieuwende economische statistiek die Nederland helpen bij de uitdagingen van deze tijd? Dan zijn we op zoek naar jou! Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Bijna klaar met je studie, maar nog geen tijd voor een fulltime baan? Start dan alvast in de functie van economisch onderzoeker.

Als onderzoeker houd je van het oplossen van problemen, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en inzichten en het experimenteren met data. Je gaat aan de slag bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen (EBN) en werkt aan verschillende EBN-brede onderzoeks- en ontwikkelprojecten.

Voorbeelden van onderzoeksgebieden zijn de EBN-thema’s Klimaat en duurzaamheid, Digitalisering en Globalisering en waardeketens, de ontwikkeling van synthetische datasets en het bedrijvennetwerkbestand.

Daarbij help je met het ontwikkelen van nieuwe methoden, datasets en toepassingen en lever je ook een bijdrage aan het ontwerpen van statistische processen om de datasets op reguliere basis te produceren. Ook draag je bij aan het opzetten en onderhouden van externe contacten rond het onderzoek met bijvoorbeeld ministeries, planbureaus en universiteiten.

Zo ziet je team eruit:

Je komt te werken bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen (EBN). Je werkt met mensen die cijfers en informatie leveren voor belangrijke macro-economische thema’s zoals economische groei, inflatie en overheidstekort.

Vanuit de divisiestaf draag je bij aan EBN-brede innovatie, door het meedraaien in multidisciplinaire projectteams met ervaren CBS’ers, met een mix van methodologische, vakinhoudelijke en automatiseringskennis. Kortom: je werkterrein is heel EBN!

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. Je komt te werken bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen (EBN). Je werkt met mensen die cijfers en informatie leveren voor belangrijke macro-economische thema’s zoals economische groei, inflatie en overheidstekort.

Vanuit de divisiestaf draag je bij aan EBN-brede innovatie, door het meedraaien in multidisciplinaire projectteams met ervaren CBS’ers, met een mix van methodologische, vakinhoudelijke en automatiseringskennis. Kortom: je werkterrein is heel EBN!

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Stel je vragen aan Peter

p.berrevoets@cbs.nl 06 21 674 496