Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Database Administrator

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heb jij passie voor data? Neem jij het voortouw in het verbeteren, optimaliseren en vernieuwen van ons database landschap? Dan kun jij bijdragen aan het verder innoveren van onze IT-dienstverlening! Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Als team zijn we verantwoordelijk het totaal aantal databases ( 1500+). Een groot deel daarvan vervult een belangrijke rol in de productie van onze statistiek. En we ondersteunen ook de gebruikelijke applicatie- en gebruikersdatabases.

Naast het reguliere patch- en lifecycle onderhoud werk je doorlopend aan het optimaliseren van onze database omgeving en het efficiënt inrichten van de beheerlast door die te automatiseren. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan onze business over het optimaal gebruik van onze infrastructuur bij het verwerken van grote hoeveelheden data.

Actuele ontwikkelvraagstukken zijn PostgreSQL en cloud-native data ontsluiting naar onze on-premise platformdiensten. Je draagt bij aan het vaststellen van de vereiste architectuur principes hieromtrent en je maakt op basis daarvan de vertaalslag naar veilige en toekomstbestendige database dienstverlening.

Wie jij bent:

Voor deze functie heb je HBO werk- en denk niveau en tenminste drie jaar recente werkervaring in een soortgelijke rol.

  • Je bent expert op het gebied van Microsoft SQL;
  • Je hebt verregaande kennis van query optimalisatie en je helpt onze gebruikers daarin verbeteringen te realiseren;
  • Je bent een autoriteit op het gebied van database automation en scripting d.m.v. PowerShell;
  • Je hebt ervaring van PostgreSQL of je bent bereid om je hier verder in te verdiepen;
  • Je bent pro-actief, je signaleert en initieert optimalisaties op het gebied van veilig en efficiënt gebruik van ons databaselandschap.

Zo ziet je team eruit:

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform Team. Je komt te werken in het team Data & Webdiensten, met engineers die werkzaam zijn in Heerlen (7) en Den Haag (6).

Het team houdt zich dagelijks bezig met het noodzakelijk beheer van IT systemen met veel aandacht voor security. Daarnaast werken we doorlopend aan het verbeteren en vernieuwen van onze IT infrastructuur diensten.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • ­Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 3503,- en maximaal EUR 5343,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • ­Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • ­Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • ­Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.