Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Data scientist outputcontrole

Werkgever:CBS
Plaats:Den Haag

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij een doorbraak tot stand brengen bij de automatisering qua controle van data op onthulling? Dan zijn we op zoek naar jou. Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Een onderzoeker die CBS microdata gebruikt biedt de data voor een publicatie (“output”) ter controle op onthullende, privacy gevoelige zaken aan het CBS aan. Die outputcontrole is nu nog grotendeels handmatig. Jouw uitdaging wordt het automatiseren en efficiënter maken van deze outputcontrole. Dat kan door het ontwikkelen van tools en hulpmiddelen, die enerzijds ervoor zorgen dat outputs grotendeels automatisch gecontroleerd kunnen worden en anderzijds ervoor zorgen dat outputs die niet automatisch gecontroleerd kunnen worden efficiënter door outputcontroleurs gecontroleerd kunnen worden.

In eerste instantie zul je voornamelijk outputs controleren. Gaandeweg verschuift het accent naar ontwikkeling.

Het belang van tools voor outputcontrole is groot. Er is binnen het CBS, nationaal en internationaal grote belangstelling voor. Je werkt daarbij samen met zowel collega’s uit Microdata Services, Beleidsstatistiek, IT en Methodologie, als met externe onderzoekers.

Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken en overleggen met anderen die bezig zijn met dit onderwerp, zowel binnen het CBS als buiten het CBS (voornamelijk andere statistiekbureaus).

De aanvankelijke aanstelling is voor twee jaar. Als het je lukt om goed bruikbare, breed inzetbare en beheersbare tools te ontwikkelen dan is het erg kansrijk dat er een vervolg komt.

Wie jij bent:

We zoeken iemand

  • Met werk- en denkniveau op hbo/wo-niveau met een technische achtergrond.
  • Die precies is qua automatisering en flexibel om een nieuwe manier uit te proberen.
  • Een proactieve doorzetter, die ziet waar het knelt en daar actie op onderneemt.
  • Met goede communicatieve vaardigheden.
  • En kan programmeren in talen als R en Python en statistische belangstelling heeft.

Zo ziet je team eruit:

Het team Microdata Services is verantwoordelijk voor de toegang tot CBS-microdata voor externe onderzoekers. Dat gebeurt in drie clusters: advies, facilitering en documentatie.

Als Data scientist outputcontrole in het cluster facilitering wordt jij verantwoordelijk voor de controles van output en het ontwikkelen van tools en hulpmiddelen waardoor die controle grotendeels automatisch kan in samenwerking met collega’s en onderzoekers.

Ons doel is om de samenleving optimaal te laten profiteren van de data van het CBS, op een zo veilig mogelijke manier. Externe onderzoekers bij universiteiten in binnen- en buitenland, bij planbureaus en ook bij private onderzoeksinstellingen maken graag gebruik van deze dienstverlening. Het CBS is één van de meest vooruitstrevende statistische bureaus op dit gebied, de dienstverlening is wereldwijd uniek te noemen.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2957,- en maximaal EUR 5343,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.