Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Data Scientist IT

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij meedenken en bouwen aan nieuwe IT faciliteiten en processen die onze statistische processen gereed maken voor de toekomst? Ben jij de teamspeler die gedreven opzoek gaat naar de ontwikkelingen van morgen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over het CBs

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie Heerlen
Opleidingsniveau Wo
Categorie ICt
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast
Uur per week 36
Salaris Minimaal € 3256,- en maximaal € 5004,- bruto per maand

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen. Je werkt bij mensen die cijfers en informatie leveren voor belangrijke macro-economische thema’s zoals economische groei, inflatie en overheidstekort. Deze CBS statistieken staan in grote belangstelling bij onder meer de Europese Commissie, de ministeries en nationale- en internationale media.

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen dagen ons uit om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Om toonaangevend te blijven is het CBS bezig statistische processen opnieuw in te richten. Met de invoering van agile werken in de IT-organisatie is een belangrijke stap gezet naar een dynamische IT-organisatie om de complexe en veranderende vraag naar statistieken op te kunnen vangen. In agile teams wordt in nauwe afstemming tussen statistici en ontwikkelaars gewerkt aan tools en applicaties voor statistici.

Wat ga je doen

Als Data Scientist IT houd je van diversiteit en afwisseling in je werk. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe statistische processen, je denkt mee bij architectuurkeuzes om tot een goede oplossing te komen.

Dit doe je in teamverband (agile team) waarbij je kennis deelt en opdoet.

Je werk bestaat uit ;

  • Het ontwerpen, bouwen en testen van maatwerk automatiseringssystemen.
  • Ontwikkelen en meedenken over de IT faciliteiten die onze Data Scientists en statistici ter beschikking zouden moeten stellen aan om hun werk nog professioneler te kunnen doen. Denk hierbij aan de toepassing van Cloud Foundry of de ontwikkelingen die er mogelijk zijn voor wat betreft Data Visualisatie.
  • Je professionele kennis en ervaring breed inzetten en overbrengen aan collega’s binnen het CBS.
  • Vraagbaak en coach op het gebied van werken met Python, R, SQL en continuous integration.

Wie zoeken wij

  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau en bent in staat om te doorgronden wat een gebruiker van een systeem echt wil en nodig heeft;
  • Je hebt 5+ jaren aantoonbare ervaring met Python & R binnen een data/ statistische omgeving;
  • Ervaring met GIT, TFS, SQL Server en Datapreparatie zijn een pré

Ga jij met ons de uitdaging van vandaag en morgen aan ? We komen graag met je in contact!

Wat bieden wij

Een salaris volgens CAO Rijk van minimaal €3256,- en maximaal €5004,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

  • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
  • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  • Een studiefaciliteitenregeling.
  • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten

Voor informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Corporate Recruiter IT via telefoonnummer: +31 6 52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

N.B.:

  • De bevestiging van je sollicitatie wordt mogelijk gezien als spam. Controleer daarom je map ‘ongewenste e-mail’.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  • Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data Scientist IT ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.