Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Data Analist met Wiskundige kennis

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zie jij het als een uitdaging om met onder andere R en Python slimme tools te ontwikkelen om data te verwerken? Ben je resultaatgericht en kan je goed samenwerken? Dan bieden wij jou de kans om deze vaardigheden in de praktijk te brengen en verder te ontwikkelen.

Ben jij er klaar voor?

Over het CBs

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie Heerlen

Waar kom je te werken

De sector Arbeid, Inkomen en Leefsituatie (SAL) is verantwoordelijk voor de statistieken op het terrein van arbeid, inkomen en de leefsituatie van personen en huishoudens.

De 20 collega’s van het team Dynamisering Verwerking (SDV) vormen een gedreven club die gaat voor kwaliteit en resultaat. In het team ontwikkelen, bouwen en beheren we de productiestraten voor de verwerking van data. Ook wordt er output gemaakt in de vorm van o.a. databestanden en Statline tabellen. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een fijne werkomgeving, grijp dan deze kans!

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als Data Analist hebben je werkzaamheden korte doorlooptijden en strakke deadlines. Je verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Verwerken van onderzoeken voor interne en externe gebruikers zoals SCP, TNO en ministeries;
  • Bouwen en testen van de in het team ontwikkelde tools, naar ontwerp van een senior collega.

Wie zoeken wij

We zoeken een collega met een flexibele en positieve instelling, die efficiënt en resultaatgericht werkt. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten:

  • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting ICT of wiskunde;
  • Kennis van de verwerking van ruwe data tot bruikbare data;
  • Programmeerervaring in een of meerdere programmeertalen zoals R en Python.

Wat bieden wij

  • ­Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2623,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • ­Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
  • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
  • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  • ­Een studiefaciliteitenregeling.
  • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
  • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer:

+31 6 21674496

of e-mail:

p.berrevoets@cbs.nl


We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data Analist met Wiskundige kennis ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.