Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cloud engineer

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

CBS zet stappen in het operationaliseren van onze hybride multicloud strategie. Help jij ons met jouw kennis en ervaring aan een vliegende start van ons cloud team in oprichting? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van hybride-cloud diensten? Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

  • Je ontwikkelt technische standaarden voor het integreren van onze on-premise IT diensten met cloud service providers.
  • Je maakt de vertaalslag van onze business behoefte naar een hybride-cloud architectuur en je neemt eigenaarschap bij de implementatie daarvan binnen de beleidskaders vanuit oa security en privacy.
  • Je bent bekend met het selfservice catalogus principe, geautomatiseerde levering en geïntegreerde governance aspecten zoals beheersing van de kosten.
  • Je draagt actief ideeën aan en optimaliseert continu de inrichting van onze hybride cloud infrastructuur.
  • Je bewaakt het efficiënt gebruik van Cloud diensten door de business.

Onderhoudswerkzaamheden aan de ICT infrastructuur worden, indien noodzakelijk, ook in servicewindows uitgevoerd. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden in avonden en weekenden en daarom is een flexibele werkhouding vereist.

Wie jij bent:

Voor deze functie heb je aantoonbaar HBO werk- en denk niveau en minimaal drie jaar recente ervaring in een soortgelijke rol. Daarnaast heb je;

  • Best-practice ervaring met cloud adoptie en het inrichten van landingzones binnen een enterprise omgeving volgens een gestandaardiseerd framework;
  • Door jouw bovengemiddelde communicatieve vaardigheden ben je in staat om onze business wensen uit te werken tot een technisch ontwerp, dat past binnen onze hybride infrastructuur binnen de kaders vanuit oa security en privacy beleid;
  • Je bent bekend met het portfolio van Amazon Webservices, Google Cloud Platform en/of Microsoft Azure en beschikt over gecertificeerde kennis, waardoor je in staat adviezen te geven over wanneer deze in te zetten conform industrie standaarden;
  • Bereid om je verder te ontwikkelen en benodigde kennis en vaardigheden te vergaren.

Zo ziet je team eruit:

Het team waar jij deel van gaat uitmaken is Team Data&Webdiensten van de afdeling Technical Services. Deze is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform.

Onze teams werken met dagstarts, sprints en sprintplanningen, reviews en retrospectives en zijn gericht op continue leren en verbeteren in een open en informele werksfeer. We verwachten een actieve en open werkhouding die bijdraagt aan het gemeenschappelijke leerdoel en optimale samenwerking.

Wij houden ons dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de ICT dienstverlening en het geven van support bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. We werken iedere dag aan het stabiel houden van de CBS IT Infrastructuur en het zoeken naar mogelijkheden om dit zo efficiënt mogelijk te doen, we zijn op dat onderwerp voortdurend in beweging.

Daarnaast werken we doorlopend aan de ontwikkeling van de CBS infrastructuur door het monitoren van de marktontwikkelingen, het initiëren en uitvoeren van wijzigingen en het ontwikkelen en realiseren van een visie op de toekomst van de IT infra voorzieningen voor het CBS.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2957,- en maximaal EUR 5343,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.