Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Business analist

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Haal jij plezier uit het modeleren, analyseren en verzamelen van data en ben je de verbindende schakel tussen verschillende disciplines (Business, IT en methodologie)? Werk je graag aan het innoveren van bedrijfsprocessen? Reageer dan nu.

Dit is jouw uitdaging:

Binnen het CBS wordt hard gewerkt aan het (intern) centraal beschikbaar stellen en delen van al onze data, dit doen wij onder andere met het programma ‘Data Centraal’.

Voor dit programma vertaal je als business analist voortdurend het ontworpen proces naar de wensen en behoeftes van je collega’s van de business, de methodologie en de automatisering. Je modelleert data, werkt showcases uit en verzorgt demo’s.

Als business analist:

  • analyseer en optimaliseer je bestaande bedrijfsprocessen;
  • stel je globale business cases op, identificeert veranderscenario’s waarvan je per scenario voor- en nadelen, kosten en risico’s in kaart brengt en je ontwerpt nieuwe bedrijfsprocessen;
  • je overziet het krachtenveld voor veranderingen en herken je de hoofd- en bijzaken daarin;
  • richt je je op het modelleren van processen en data op conceptueel of logisch niveau bij het herontwerp van bedrijfsprocessen;
  • werk je onderdelen van het bedrijfsproces verder uit zodat het proces efficiënt en gecontroleerd ingericht en uitgevoerd kan worden;

Dit ben jij:

Als persoon ben jij positief kritisch, overtuigend en omgevingsbewust om in samenspel met andere de door jou opgestelde adviezen voor elkaar krijgen.

Verder beschik je over;

  • academisch werk- en denkniveau;
  • aantoonbare kennis van datastandaarden en metadata-modellen (kennis van SDMX is een pré), statistische processen, methodologie en IT.
  • sterke analytische vaardigheden met zowel praktische als vernieuwende oplossingen;

Je bent;

  • communicatief vlot met collega’s, ook met collega’s uit andere disciplines;
  • goed in luisteren, doorvragen en structuren van antwoorden.

Mocht jij niet volledig voldoen aan bovenstaande punten, maar wel een groeipotentieel hebben, nodigen we je ook graag uit om te solliciteren.

Dit is je team:

Je komt terecht in het team Procesontwikkeling Heerlen, onderdeel van de sector Research en Development (DRD). Deze sector verricht methodologisch onderzoek, draagt bij aan het voorbereiden en uitvoeren van grote projecten voor procesvernieuwing en voorziet andere organisatieonderdelen van advies. DRD bestaat uit 4 teams, te weten Methodologie Den Haag, Methodologie Heerlen, Procesontwikkeling Den Haag en Procesontwikkeling Heerlen.

Het team Procesontwikkeling Heerlen bestaat uit ca. 20 collega’s die allemaal vanuit hun rol als business analist, continu verbeter coach of projectmanager bijdragen om de veranderingen CBS-breed vorm te geven.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • ­Een salaris van minimaal EUR 3662,- en maximaal EUR 6320,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
  • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor. In je team maak je daarover afspraken.
  • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).