Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsonderzoeker

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heb je naast een brede interesse, affiniteit met cijfers en onderzoek? Kun je tactvol schakelen met collega’s en opdrachtgevers? Dan is deze uitdagende en afwisselende functie als beleidsonderzoeker echt iets voor jou! Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Je krijgt een afwisselende onderzoeksfunctie, waarbij je met veel verschillende onderwerpen te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan kwantitatieve effectmetingen van beleid of aan onderzoek om een specifieke beleidsvraag te beantwoorden.

Het belangrijkste onderdeel van je werk is het in teamverband uitvoeren of leiden van onderzoeksprojecten. De projecten hebben een externe opdrachtgever en worden binnen een gestelde tijd en budget uitgevoerd.

Je gaat de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Een verkennend gesprek voeren om een vraag van een externe partij te vertalen naar een projectvoorstel.
  • Programmeren van bewerkingen, koppelingen en analyses op microdatabestanden gebruikmakend van statistische programmatuur (SPSS of R).
  • Analyseren van uitkomsten en controleren op plausibiliteit.
  • Beschrijven van de resultaten en de onderzoeksmethode.
  • Communiceren met de klant over het onderzoek.
  • Opzetten van een dashboard met Tableau of R Shiny om de uitkomsten te visualiseren.
  • Veel samenwerken en over je eigen organisatieonderdeel heen kijken: Beleidsstatistiek werkt veel aan thema-overstijgende projecten, samen met andere statistische teams.

Het is niet strikt noodzakelijk dat iemand alle bovenstaande gebieden beheerst, specialisatie op één van de gebieden is ook mogelijk. Zo werken sommige onderzoekers hoofdzakelijk aan intakes en maken andere onderzoekers veel visualisaties.

Zo ziet je team eruit:

Je werkt bij Beleidsstatistiek samen met ongeveer 65 collega’s verdeeld over Den Haag en Heerlen.

De cultuur van Beleidsstatistiek wordt gekenmerkt door hoge ambities ten aanzien van klanttevredenheid, resultaat en kwaliteit, waarbij sprake is van een grote teamgeest.

De projecten gaan over uiteenlopende onderwerpen en overstijgen vaak de CBS-thema’s, omdat gegevens uit verschillende bronnen worden gecombineerd.

Hieronder enkele voorbeelden van output van de afdeling:

De projectteams wisselen van samenstelling en de tijdsduur van een project varieert van enkele weken tot een jaar. Het werken binnen een budget en met een strakke deadline is van groot belang.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt affiniteit met cijfers / onderzoek.
  • Je inhoudelijke affiniteit kan zowel op economisch als op sociaal domein liggen. Beleidsstatistiek doet ca. 200 projecten op jaarbasis op alle thema’s van het CBS, in die zin is er ruimte om je aan projecten te koppelen die matchen met je voorkeur.
  • Je bent goed in plannen en organiseren, schakelt makkelijk tussen je verschillende projecten en rollen en laat je onder tijdsdruk niet van de wijs brengen.
  • Je bent handig met statistische tools, bij voorkeur met R.
  • Je bent extern gericht.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaardenvolgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2811,- en maximaal EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.
Hoe gaat het solliciteren nu in deze tijd?

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Benieuwd? We vertellen je graag meer over ons hele sollicitatieproces.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen. Solliciteren

Stel je vragen aan Peter
p.berrevoets@cbs.nl 06 21 674 496