Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Architect Infra & Cloud

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Ontwerp je mee aan de vormgeving van nieuwe en aangepaste IT infrastructuur dienstverlening die daardoor maximaal het toekomst gereedmaken van onze statistische processen faciliteert? Herken je jezelf in deze vacature? Reageer dan snel.

Dit is jouw uitdaging:

We zijn gestart met de ontwikkeling van het inzetten van een (private) cloudinfrastructuur naast de bestaande on-prem infrastructuur en de inzet van infrastructure as code. We zijn hier mee gestart omdat we de gebruikersorganisatie maximaal willen faciliteren met selfservice Infrastructuur dienstverlening en ook omdat we DevSecOps applicatieteams maximaal willen faciliteren om autonoom te kunnen werken.

Als Architect Infra & Cloud geef je vorm aan de uitvoering van de visie die door solution architecten is uitgewerkt naar functionele doelen. Je verzorgt vertaling naar concrete uitvoering met en door technische infra teams. In de uitvoering gelden o.a. termen als open source, Infra As Code, Private Cloud, loosely coupled, hoog en continu beschikbare diensten en werken onder architectuur.

Je bepaalt mede de richting en de keuzes op het infrastructuur domein binnen de kaders en visie van het CBS om tot een goede en passende oplossing voor vraagstukken te komen. De strategische kaders geven de richting, doelstelling en ruimte aan, de ambitie die wij als team hebben bepaalt hoe we de realisatie vorm geven. Aan dat proces en de uitvoering geef jij vorm. In deze rol ben je een insprirator voor diverse productteams en stimuleer je de ontwikkeling en uitvoering.

Je werk bestaat uit:

 • Opstellen van de Infrastructuur doelarchitectuur in afstemming met Enterprise- en solutionarchitecten. In de hierarchie ‘Richten, Verrichten en Inrichten’ sta jij aan de lat voor het ‘inrichten’ en je ontwikkelt in deze rol concrete uitvoeringstaken voor en met de productteams.
 • Het adviseren van opdrachtgevers en stakeholders over te maken architecteurkeuzes.
 • Je werkt nauw samen met de CBS enterprise architecten, solution architecten en infrastructuur specialisten. Bijvoorbeeld door de vertaling van high level designs naar mid/low levels designs en de praktische implementatie daarvan.
 • Je zorgt dat de Infra architectuur op begrijpelijke wijze binnen de organisatie wordt gecommuniceerd en uitgedragen.
 • Je professionele kennis en ervaring zet je in en breng je over aan collega’s binnen het CBS.

Dit ben jij:

 • ­Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als IT Infrastructuurarchitect in een Enterprise omgeving die is gericht op infrastructurele ontwikkelingen;
 • Je hebt kennis van ArchiMate, de beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen;

   - Je hebt ervaring met grote gevirtualiseerde infrastructuren

   - Infra automation

   - On premise private cloud infrastructuren

   - IT-security

   - Op Kubernetes gebaseerde containerplatformen

   - Inzet van open Source & communitie deelname
 • ­Je bent in staat om complexe zaken te vertalen naar praktisch hanteerbare oplossingen en richtlijnen;
 • ­Je kunt goed hoofdzaken scheiden van bijzaken;
 • Je bent een inspirator en verbinden is je tweede natuur.

Dit is je team:

Je vaste thuisbasis is het team Technical Services (BTS) binnen de IT-directie (BIT). Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplek-diensten, Data & Web-diensten en Applicatieplatformteam. De onderlinge sfeer is die van professionals onder elkaar, open, informeel, met respect voor elkaars kennis, elkaars ervaring en grote bereidheid om van elkaar te leren.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

 • Een salaris van minimaal EUR 4278,- en maximaal EUR 6320,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
 • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
 • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
 • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).