Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Analist Bedrijfseconomische Statistieken

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heb jij een financiële of economische achtergrond en ben je bekend met bedrijfsadministraties? Heb jij cijfermatig inzicht en ben je communicatief sterk? Ben jij in staat om miljoenen euro’s dagelijks op kwaliteit te beoordelen? Ben jij er klaar voor?

Jouw uitdaging:

Als analist beoordeel je de informatie die we ontvangen op juistheid en consistentie met eerdere en vergelijkbare opgaven. Met jouw kennis en inzicht in boekhoudingen en jaarrekeningen ben je in staat om snel een oordeel en inschatting te maken. Waar nodig neem je contact op met de berichtgever of collega’s om verdere details af te stemmen. Door het uitwisselen van data met Eurostat zal er meer nadruk ontstaan op het internationaal consistent houden. Contacten zullen dan ook mede over de internationale consistentie gaan.

Uiteraard kun je jouw werk alleen goed doen als vragen van berichtgevers, telefonisch of via mail, goed en tijdig beantwoord worden. Ook hier zul je een rol in blijven spelen. Als analist ondersteun je daarnaast ook de onderzoekers bij het verrichten van analyses en het opstellen van verklaringen.

Wie jij bent:

Een resultaatgerichte en stressbestendige teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken, zo zien we je graag.

Daarnaast heb je:

  • ­ een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting bedrijfseconomie;
  • ­ ervaring in een financiële positie en een goed ontwikkelde boekhoudkundige kennis;
  • ­ sterke communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
  • ­ affiniteit met nationale en internationale regelgeving voor bedrijven, kennis van ICV en ICL is een sterke pre.

Als persoon:

  • ­ Krijg je collega’s mee in jouw ideeën;
  • ­ Weet je van aanpakken.

Zo ziet je team eruit:

De sector Bedrijfsstatistieken Heerlen (EBH) maakt een aantal uiteenlopende statistieken. Ze beschrijven verschijnselen die een internationale dimensie hebben.

Onze economie drijft voor een groot deel op onze internationale handel dus onze cijfers zijn van groot belang om onze economie goed in kaart te brengen en daarmee beleidsmakers, politiek, wetenschap en onze samenleving van de juiste informatie te voorzien.

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. De sfeer is goed en de onderlinge verbondenheid is sterk. Onze afdeling bestaat uit zo’n 35 collega’s, waarvan 7 analisten. Word jij nummer 8?

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 3028,- en maximaal EUR 4247,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.