Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Leesconsulent

Werkgever:Bibliotheek Kerkrade
Plaats:Kerkrade

Bibliotheek Kerkrade e.o. is een belangrijke partner op het gebied van lezen, leren en informeren in de regio Parkstad. De bibliotheek kent negen vestigingen in vier gemeenten. De bibliotheek timmert volop aan de weg en positioneert zich als het laagdrempelige, lokale informatieknooppunt, waar leren, lezen en ontmoeten hand in hand gaan. De bibliotheek ontwikkelt en organiseert voor de vestigingen diverse programmalijnen om het leren, lezen en ontmoeten invulling te geven. Komende jaren besteden we volop aandacht aan het ontwikkelen en uitrollen van een doorgaande leeslijn op scholen en de opvang voor kinderen tussen 0-12 jaar. Om deze ambitie te realiseren zijn we op zoek naar versterking in onze scholenbrigade met een stevige, ondernemende en creatieve

Leesconsulent (0,6 fte)

Je voornaamste taak als leesconsulent is het stimuleren van leesplezier (en indirect het taalniveau) en het ontwikkelen van informatievaardigheden bij de kinderen. Deze taak is op te splitsen in een drietal deeltaken:

  • Adviseren basisscholen, ook m.b.t. de schoolbibliotheek en de collectie;
  • Stimuleren en enthousiasmeren van leerkrachten, ouders en kinderen door leesbevorderende activiteiten;
  • Ontwikkelen en uitvoeren van een doorgaande leeslijn met activiteiten, zowel op scholen als ook in de bibliotheekvestigingen.

Je organiseert activiteiten voor kinderen rondom landelijke campagnes en projecten, ontwikkelt en organiseert activiteiten voor de basisscholen in de drie gemeenten en realiseert met collega’s nieuwe programma’s en projecten. Ook de samenhang in de programmering op de scholen en in de bibliotheek wordt geïntensiveerd.

Je hebt bij voorkeur een afgeronde PABO-opleiding met affiniteit voor taal-lezen-media. Je bent in staat zelfstandig te werken, bent breed inzetbaar en creatief en enthousiast in wat je onderneemt. Je hebt voldoende ervaring in het basisonderwijs en in staat om met diverse leeftijdsgroepen leerlingen om te gaan. Je bent thuis in programma’s op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid of kunt je dit snel eigen maken. Je bent praktisch ingesteld, kunt goed organiseren, communiceert helder en je houdt ervan om projectmatig te werken. Daarnaast ben je flexibel in je werkdagen en -tijden en bij voorkeur heb je eigen vervoer naar de vestigingen.

Je werkt zelfstandig én graag samen en werkt intensief samen met de programmaleider. Je legt verantwoording af aan de directeur. Inschaling van deze functie geschiedt op basis van de cao bibliotheken, schaal 7 (mid 7 max € 2930,00 Bruto fte). Het betreft een functie voor bepaalde tijd met uitzicht op een functie voor onbepaalde tijd.

Heb je onderwijservaring en zin om je tanden hierin te bijten? Dan zien we je graag reageren!

Je kunt je motivatiebrief met bijgevoegd cv vóór 29 maart 2023 , 12 uur indienen via de mail vacature@bibliotheekkerkrade.nl ovv ‘vacature leesconsulent’. De sollicitatiegesprekken vinden in week 14 op de locatie HuB. in Kerkrade plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.