Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Adviseur Corporate Communicatie

Werkgever:AZL
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij die doorgewinterde, energieke en overtuigende corporate communicatiespecialist, die ook onder hoge druk snel schakelt? Die opdrachtgevers weet te verrassen met creatieve communicatieoplossingen, weet hoe je impact creëert in de media en intern medewerkers weet te verbinden? Sterk in positionering, branding, reputatie en verandermanagement? Steek je graag de handen uit de mouwen? Reageer dan nu!

Wij zoeken een Senior adviseur corporate communicatie (32-40 uur p/w)

AZL is een grote en toonaangevende pensioenuitvoerder. Wij verzorgen de administratie en communicatie van meer dan 50 pensioenfondsen met bijna 1,5 miljoen deelnemers. Dat doen we met ruim 560 medewerkers vanuit onze hoofdvestiging in Heerlen en een kantoor in Utrecht. AZL is onderdeel van NN Group. AZL, de toekomst voor elkaar.

Je bent onderdeel van het team Corporate Communicatie en je bouwt samen met je collega’s iedere dag aan het merk AZL. Je bent een allrounder, maar je hebt een eigen aandachtsgebied. Je verzorgt binnen dit vakgebied de interne en externe communicatie van concept tot en met creatie. Samen met je teamgenoten ga je de uitdaging aan om AZL herkenbaar en zichtbaar te positioneren richting (toekomstige) collega’s, pensioenfondsbesturen, prospects, pensioenconsultants en media.

Dit is je rol

Je bent verantwoordelijk voor het corporate communicatiebeleid en vertaalt dit naar thema’s waarop AZL zich sterk kan profileren. Het hele scala aan corporate communicatieactiviteiten behoort tot jouw brede werkveld, zowel strategisch als uitvoerend. Je schrijft en produceert voor interne en externe kanalen en bent verantwoordelijk voor verschillende magazines, digitale nieuwsberichten en online en offline berichten. De website, intranet en social media kanalen vallen onder jouw beheer en uitvoering. Je signaleert en creëert kansen voor AZL in de media, social media en bij events. Woordvoering valt ook binnen jouw pakket evenals het verder ontwikkelen en bewaken van de corporate identiteit en branding.

Waar je je op richt

In deze functie combineer je diverse talenten en richt je je op:

  • Interne en externe communicatie
  • Copywriting
  • Verandermanagement
  • Strategie en advisering
  • Branding en Positionering
  • PR
  • Eigenlijk zoeken we gewoon een communicatieve alleskunner

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding in communicatie of vergelijkbaar en minimaal 5 jaar werkervaring in een corporate communicatiefunctie. Je bent inzetbaar over de volle breedte van het vak, zowel strategisch als uitvoerend. Jouw zelfstandigheid combineer je met een teamspelersmentaliteit. Complexe materie zet je makkelijk om in heldere, aansprekende visuele en tekstuele verhalen. Je hebt veel ervaring in online communicatie. Je beschikt over sterke adviesvaardigheden, kan mensen overtuigen en enthousiasmeren. Je bent in staat veel rollen te combineren en gestructureerd jouw taken in te plannen. Je herkent je in de volgende competenties: lef, ambitie, flexibel, vernieuwend, daadkrachtig en doorzettingsvermogen. Ervaring in de pensioensector of de financiële wereld is meegenomen.

Wat wij jou te bieden hebben

We houden bij AZL van korte lijnen, van een informele sfeer en van aanpakken. Verder krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen en je te blijven ontwikkelen. AZL heeft een eigen cao en onze arbeidsvoorwaarden en onze salarissen zijn uitstekend. Denk hierbij aan een vaste eindejaarsuitkering, 26 verlof- en 16 ATV-dagen en flexibele werktijden. Je hebt ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden te ruilen: meer werken of juist meer verlofuren? Dat kan. We werken hybride. Dat betekent dat we op kantoor en vanuit huis kunnen werken. Het hoofdkantoor ligt in Heerlen, waar je minimaal 1 dag per week aanwezig moet zijn.

Heb je er zin in?

Herken jij je in deze omschrijving? Stuur je motivatie met cv naar solliciteer@azl.eu Vergeet niet om in de mail bij het onderwerp het vacaturenummer (2225) en de naam van de functie Senior adviseur corporate communicatie te vermelden. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Mylène Caris (Manager Marketing en Communicatie) via 06-46489132 of mylene.caris@azl.eu Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs. AZL verwerkt persoonsgegevens van sollicitanten in het kader van de sollicitatie- en selectieprocedure. Dit doen we om een geschikte kandidaat voor de openstaande functie te vinden. Een check van referenties en social media en een verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen hiervan onderdeel zijn. We verwerken alleen de persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben. Na afronding van de selectieprocedure worden de persoonsgegevens verwijderd.