Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Communicatieadviseur Pensioenfondsen

Werkgever:AZL
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij een specialist in communicatie, klaar voor de volgende stap in je carrière om als communicatieadviseur aan de slag te gaan? Weet jij klanten aan je te binden en opdrachtgevers te verrassen met creatieve communicatieoplossingen en -plannen? Ben je sterk in online en offline content en hou je van organiseren? Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wij zoeken een communicatieadviseur (32 uur p/w)

AZL is een grote en toonaangevende pensioenuitvoerder. Wij verzorgen de administratie en communicatie van meer dan 50 pensioenfondsen met bijna 1,5 miljoen deelnemers. Dat doen we met ruim 560 medewerkers vanuit onze hoofdvestiging in Heerlen en een kantoor in Utrecht. AZL is onderdeel van NN Group.

AZL, de toekomst voor elkaar.

Je bent onderdeel van het klantteam communicatie. Samen verzorgen jullie de communicatie voor een aantal pensioenfondsen. Van advies tot en met de uitvoering. We vertellen het verhaal in klare taal en versterken het met visuele content. Weet je zelf nog weinig (of misschien wel niets) van pensioenen? Geen nood! Je collega’s – binnen én buiten de communicatieafdeling – helpen je graag.

Dit is jouw rol

Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor een aantal pensioenfondsen in jouw portefeuille. Je werkt nauw samen met de senior communicatieadviseur en schakelt daarnaast met veel collega’s binnen AZL om zaken te regelen of uit te zoeken. Je adviseert pensioenfondsen op het gebied van communicatie en bent verantwoordelijk voor de relatie, de uitvoering én de omzet. Je werkt communicatieplannen uit met de nodige visie en creativiteit. Schrijven, redigeren, interviewen, maar ook het vertalen van inhoud naar visuele content, het briefen en aansturen van externe partijen en het organiseren van activiteiten behoren tot jouw brede werkveld.

Daarnaast denk je mee over wat nieuwe pensioenontwikkelingen betekenen voor de communicatie aan deelnemers en werkgevers van pensioenfondsen. Je volgt pensioenontwikkelingen op de voet en snapt de impact daarvan op communicatie.

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding in communicatie of vergelijkbaar en minimaal 3 jaar werkervaring in een communicatiefunctie. Complexe materie zet je makkelijk om in heldere, aansprekende tekstuele en visuele verhalen. CMS-systemen kennen voor jou geen geheimen, net zo min als het werken met andere online tools. Je beschikt over adviesvaardigheden, kan mensen overtuigen en enthousiasmeren. Je hebt een talent voor organisatie en planning en kunt goed prioriteiten stellen. Je schakelt graag met verschillende mensen in een dynamische omgeving en bent ambitieus en leergierig. Dit combineer je met een teamspelersmentaliteit, veel lef en de ambitie om het verschil te maken. Ervaring in de pensioensector of de financiële wereld is meegenomen.

Wat wij jou te bieden hebben

We houden bij AZL van korte lijnen, van een informele sfeer en van aanpakken. Verder krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen en je te blijven ontwikkelen. AZL heeft een eigen cao en onze arbeidsvoorwaarden en onze salarissen zijn uitstekend. Denk hierbij aan een vaste eindejaarsuitkering, 26 verlof- en 16 ATV-dagen en flexibele werktijden. Je hebt ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden te ruilen: meer werken of juist meer verlofuren? Dat kan. We werken hybride. Dat betekent dat we op kantoor en vanuit huis kunnen werken.

Heb je er zin in?

Herken jij je in deze omschrijving? Stuur je motivatie met cv naar solliciteer@azl.eu Vergeet niet om in de mail bij het onderwerp het vacaturenummer (2226) en de naam van de functie communicatieadviseur pensioenfondsen te vermelden. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Mylène Caris (Manager Marketing en Communicatie) via 06-46489132 of mylene.caris@azl.eu

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

AZL verwerkt persoonsgegevens van sollicitanten in het kader van de sollicitatie- en selectieprocedure. Dit doen we om een geschikte kandidaat voor de openstaande functie te vinden. Een check van referenties en social media en een verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunnen hiervan onderdeel zijn. We verwerken alleen de persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben. Na afronding van de selectieprocedure worden de persoonsgegevens verwijderd