Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Clustermanager Revalidatie Volwassenen | Cluster B Neurologie & Dwarslaesie

Werkgever:Adelante zorggroep
Plaats:Hoensbroek

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Het sollicitatieproces voor deze vacature verloopt via Crown Gillmore.

Clustermanager Divisie Revalidatie Volwassenen Cluster B Neurologie en Dwarslaesie

Een manager, die vanuit natuurlijk gezag zorgprofessionals enthousiasmeert en stimuleert in het nemen van eigen verantwoordelijkheid én om interdisciplinair samen te werken. Een manager die bedrijfsvoering en zorg kan combineren tot het inspireren, motiveren en begeleiden van een succesvol team, waarbij de cliënten centraal staan. Een enthousiaste, krachtige collega in het MT van de Divisie Revalidatie Volwassenen waar veel ruimte is voor initiatief, creativiteit, dialoog en inzet van eigen executiekracht.

Adelante

Adelante helpt kinderen en volwassenen die kampen met de gevolgen van een ziekte, aandoening of ongeval bij het herstel van functioneren en participatie. Adelante (Spaans) betekent 'vooruit!' en ondersteunt daarmee de missie; het beste uit jezelf halen! Dit geldt voor cliënt, medewerker en organisatie. Dit kenmerkt tegelijkertijd de kern van de ingezette koers naar 2025, waarin een forse professionaliseringsslag de inzet is.

De kernactiviteiten richten zich op volwassenerevalidatie & arbeidsintegratie, speciaal onderwijs & wonen, kinderrevalidatie, en audiologie & communicatie. Aan alle facetten van het leven wordt aandacht gegeven; gezondheid, zelfredzaamheid, relaties, onderwijs, vrije tijdsbesteding en arbeid.

De cliënt wordt de mogelijkheid geboden regie te houden en dit wordt indien nodig in overleg bijgesteld. Adelante werkt nauw samen met meerdere regionale en landelijke ketenpartners, zowel op de locatie in Hoensbroek als op de locaties in Venlo en Maastricht. Vanuit het Adelante Kenniscentrum wordt in nauwe samenwerking met de vakgroep Revalidatiegeneeskunde van het MUMC+ wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Ruim 1200 professionals en medewerkers verlenen deze zorg vanuit diverse locaties verspreid over heel Limburg, inclusief de poliklinieken van een aantal ziekenhuizen. Cliënten kunnen terecht voor medisch specialistische revalidatie, gehoor-, taal- en spraakproblemen, speciaal onderwijs, medische kindzorg, sport en arbeidsrevalidatie. Adelante richt zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden om door te kunnen gaan. Ons motto: haal het beste uit jezelf!

Divisie Revalidatie Volwassenen

Adelante is ingericht vanuit drie duaal geleide divisies, waarvan de divisie Revalidatie Volwassenen de grootste is. De divisie Revalidatie Volwassenen (omzet ca. € 50 mio) wordt aangestuurd door een divisiedirectie. Tot de divisie behoren in Hoensbroek cluster A (ATO/ Cardio/Sport&Bewegen/Oncologie/Pijn), cluster B (Neurologie/Dwarslaesie), de afdeling MAP (Medisch Secretariaat & Planning) en een kliniek met een 4-tal verpleegafdelingen. Daarnaast heeft de divisie zorgclusters op de ziekenhuislocaties VieCuri te Venlo en MUMC+ te Maastricht. De clusters worden duaal aangestuurd door een clustermanager en een medisch clusterhoofd.

Door de directie is gekozen voor een wijze van aansturing die zich kenmerkt vanuit verbinding zowel intern als extern, samenwerking en eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in teamvorming en onderlinge samenwerking; individuele kwaliteiten van de MT-leden zijn een belangrijke basis voor de gewenste complementariteit.

Functie en opdracht

Als clustermanager cluster B ben je integraal verantwoordelijk voor het cluster Neurologie & Dwarslaesie van de Divisie Revalidatie Volwassenen op de locatie in Hoensbroek en begeleid, coach en geef je leiding aan de ca. 80 zorg-professionals van het cluster. De integrale verantwoordelijkheid van de clustermanager betreft de volgende kerntaken: het bewaken van de continuïteit en kwaliteit van zorg, het sturen op uniforme en efficiënt ingerichte processen, het continueren en optimaliseren van de samenwerking met ketenpartners en het opstellen van een begroting en bewaking van het budget. Hiervoor wordt van de clustermanager verwacht dat deze ook projectmatig kan werken en bereid is om hiervoor ook zelf noodzakelijke initiatieven te nemen en uit te voeren. Vanzelfsprekend behoren de personele en organisatorische zaken binnen het cluster tot zijn/haar verantwoordelijkheid, zoals de uitvoering van het HRM- en scholingsbeleid, het ICT-beleid en het communicatie- en informatiebeleid.

Ook het optimaliseren van processen gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg, veiligheid en efficiency, zowel binnen het cluster als daarbuiten worden door de clustermanager geïnitieerd en begeleid. Hij/zij communiceert daarbij helder en transparant over de behaalde resultaten en de beschikbare managementinformatie en betrekt alle relevante professionals bij de besluitvorming. De clustermanager is organisatiesensitief, beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen en weet te verbinden met relevante stakeholders, ook buiten de structuren van Adelante.

De clustermanager kent de medewerkers, luistert en neemt hun behoeften serieus. Hij/zij is een belangrijke verbindende schakel tussen de diverse professionals en stimuleert samenwerking en onderlinge communicatie. Clustermanager en medisch clusterhoofd zijn integraal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het cluster. Zij leggen verantwoording aan de directie. Samen met de overige MT-leden werkt hij/zij aan de realisatie van de doelen van de divisie Revalidatie Volwassenen.

Voortborduren op de ingezette koers, is een belangrijke voorwaarde voor succes. Zo zal samen met het gemotiveerde team, dat overtuigd mee wil gaan in vernieuwing en verandering, nadere structurering met heldere en consistent beleefde afspraken de weg moeten worden vervolgd naar het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering. Daarbij rekening houdend met de evenwichtig gespreide, ook in de tijd, inzet en aanbod van dienstverlening alsmede de beschikbaarheid van medewerkers.

De gewenste leiderschapsstijl laat zich daarbij het beste omschrijven als ondernemend, verbindend, coachend, inspirerend, gericht op ontwikkelen en leren en tegelijkertijd op een gezonde bedrijfsvoering, het scheppen van duidelijkheid en het nemen van besluiten. De komende periode staat in het teken van groei en het stimuleren van onderlinge samenwerking binnen en buiten het cluster. Eén van de opgaven daarbij is het creëren van duidelijkheid en visie. Dit vraagt van de clustermanager, naast eenduidige sturing, ook om het geven van steun en het geven en ontvangen van feedback over houding en gedrag.

Profiel

Analytisch, menselijk en innovatief als het gaat om de ontwikkeling van het team, de organisatie en medewerkers. Je delegeert en maakt keuzes wanneer de situatie daarom vraagt. Je communiceert duidelijk en maakt heldere afspraken over de (door)ontwikkeling van het cluster en individuele medewerkers. Je bent mensgericht, hebt oog voor de behoeften van cliënten, hun familie, vrijwilligers en individuele medewerkers en dient het organisatiebelang. Dit zien wij terug in jouw sensitiviteit en manier van communiceren. Je bent in staat om als team op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen en benodigde acties, tijd en middelen te plannen om de gestelde doelen te bereiken. Dit doe je vanuit een flexibel en wendbaar cluster, waarbij je je medewerkers het vertrouwen en de ruimte geeft om meer zelfsturend te worden.

Zelfstandigheid, projectmatig werken, netwerken, bewaken van processen zijn onlosmakelijk verbonden met deze functie. Een kandidaat die benaderbaar en betrokken is en een oprechte interesse in en aandacht heeft voor het individu. Hij/zij weet anderen te inspireren en heeft gevoel voor talent en oog voor tempo en draagvlak. Hij/zij begrijpt dat je leiderschap moet verdienen door zelf het goede voorbeeld te geven en vooral zelf als eerste opstaat als het lastig wordt. Met een dienende, coachende en situationele manier van leidinggeven biedt de clustermanager structuur, stelt kaders en geeft tegelijkertijd ruimte én creëert de juiste randvoorwaarden. De clustermanager stimuleert interdisciplinaire samenwerking zowel binnen het team als daarbuiten met ketenpartners. De clustermanager heeft oog voor de complexiteit van het werken in een Medisch Specialistische Revalidatie setting en ziet het als een uitdaging om hier het hoogst haalbare uit te halen. Een manager die keuzes durft te maken, die inzet én doorpakt op verbeterpunten. Die praktisch, pragmatisch, analytisch sterk en ondernemend is door nieuwe wegen te bewandelen en innovaties te implementeren. Een leidinggevende die vanuit authenticiteit inspireert, betrouwbaar is en vertrouwen geeft. Die, uiteraard binnen de gestelde financiële kaders, zichtbare resultaten boekt. Hij/zij straalt rust uit, heeft overzicht en bevordert een open cultuur waarin aanspreken, uitspreken en afspreken vanzelfsprekend is. De clustermanager is daarnaast zichtbaar, aanspreekbaar en dichtbij het primaire proces staat zonder het 'over te nemen'. Iemand die initiatiefrijk, klantgericht en organisatiesensitief is. Een bruggenbouwer die kan samenwerken met medewerkers op verschillende niveaus en zorgdisciplines en vooral ook iemand die met humor en relativeringsvermogen vorm kan geven aan de veranderingen en uitdagingen waar het team en de organisatie voor staat en mensen daarin ook echt kan meenemen.

Functie-eisen

  • Om goed invulling te kunnen geven aan de veranderopgave en takenpakket zoekt Adelante een manager met de volgende achtergrond:
  • Relevant post-HBO/WO-diploma, bijvoorbeeld bedrijfskunde of management in de zorg;
  • Kennis van en ervaring met uitvoering van integraal management (tactisch/operationeel niveau) bij voorkeur in een professionele, complexe zorgorganisatie
  • Ervaring in het opstellen van begrotingen en begrotingscycli;
  • Kennis van de zorg en de wet- en regelgeving is een pré;
  • Ervaring in het begeleiden van veranderprocessen en projectmatig werken c.q. projectmanagement (methodieken en aansturing);
  • In staat analytisch vermogen en conceptueel denken om te zetten in een pragmatische aanpak;
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zoals onderhandelen, conflicthantering en coaching en je weet tegenstellingen te overbruggen;
  • Toont initiatief, werkt klantgericht en bent organisatiesensitief;
  • Bruggenbouwer die kan samenwerken met verschillende niveaus en zorgdisciplines;
  • In staat om te communiceren op verschillende niveaus en met verschillende gremia;
  • Een reflecterende en lerende grondhouding en deze kunnen toepassen.

Hogan assessment

Een Hogan assessment behoort tot de mogelijkheden in de loop van de procedure.

Honorering en procedure

  • De honorering is vastgesteld conform FWG 65 (CAO Ziekenhuizen). Het betreft een fulltime dienstverband in eerste instantie voor bepaalde tijd (een jaar), met uitzicht op onbepaalde tijd. Voor het tijdpad wordt ervan uitgegaan de clustermanager aan te stellen per 1 augustus 2024.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.
  • Vanuit de Adelante Academie worden diverse mogelijkheden geboden aan medewerkers voor professionele ontwikkeling en bijscholing.
  • Voordelig sporten via BenVitaal.
  • Fietsregeling.
  • Gratis parkeren op locatie(s).

Voor informatie en procedure Voor meer (inhoudelijke) informatie kun je contact opnemen met Jos Houben of Hannelie Post van Crown Gillmore, telefoonnummer 033 - 28 58 700. Indien je na het lezen van de informatie geïnteresseerd bent en meent te voldoen aan de gestelde eisen en verwachtingen, kun je jouw belangstelling kenbaar maken door jouw CV en motivatie vóór 25 april 2024 via onze website te uploaden http://www.crowngillmore.nl