Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Product owner

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij bijdragen aan het toekomst-proof maken van de dataverzameling van het Centraal Bureau voor de Statistiek? Met jouw expertise als product owner van een team van developers geef jij richting aan deze ontwikkeling. Laat deze kans niet lopen.

Dit is jouw uitdaging:

Als Product Owner behoud je rust en overzicht. Je evalueert de behoeften van stakeholders en gebruikers op basis van hun toegevoegde waarde voor ons product. Je integreert deze in de Product Backlog, altijd gericht op onze productvisie.

In nauwe samenwerking met andere Product Owners binnen Dataverzameling en je Scrum-teamcollega's, werk je aan de verdere ontwikkeling van ons Waarneem applicatielandschap.

Een cruciaal aspect van jouw rol is het opbouwen van een breed draagvlak bij alle belanghebbenden. Het is essentieel dat je helder communiceert over de gemaakte prioriteiten naar alle stakeholders.

Dit ben jij:

Je omgeving is dynamisch en jij staat daarom stevig in je schoenen. Breng jij het volgende mee?

  • Hbo of wo werk- en denkniveau.
  • Complexe zaken helder en duidelijk kunnen uitleggen.
  • Proactief en creatief, altijd gericht op verbetering, zowel voor jezelf als het team.
  • Effectief in communicatie met stakeholders en gebruikers; actief luisteren, gerichte vragen stellen en ordenen van informatie.
  • Initiatief en coördineren en structureren van hulpvragen.
  • Besluitvaardig en keuzes goed onderbouwen.

Dit is je team:

Je gaat aan de slag binnen het energieke Ontwikkeling en Beheerteam van de Directie Dataverzameling (DVZ) in Heerlen. Deze directie speelt een cruciale rol bij het verzamelen van alle data voor het volledige CBS. Dit gebeurt met geavanceerde geautomatiseerde processen die voortdurend worden vernieuwd.

In het team Ontwikkeling en Beheer ligt de verantwoordelijkheid voor het beheer, zowel functioneel als technisch, van alle processen, systemen en metadata binnen de dataverzamelingsketen. Met een dienstverlenende, faciliterende en adviserende rol zijn we de steunpilaar van de hele DVZ.

Als onderdeel van het Scrum-team, bestaande uit collega's van Dataverzameling en IT, zetten we ons voortdurend in voor de ontwikkeling van het applicatielandschap van Dataverzameling, zodat het perfect aansluit op de wensen van onze belanghebbenden.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris van minimaal EUR 4278,- en maximaal EUR 6320,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
  • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
  • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).